Jednoduchý jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 211.4 mg
- Vláknina 13872.7 mg
- Vitamín A 13872.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme citronovou kůru, skořici a vanilku. Vložíme jablka, povaříme 10 - 15 minut.
-
2
Poté jablka rozdělíme do sklenic, nálev scedíme, zalijeme jím ovoce, zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na temném, suchém místě.