Jednoduchý jablečný kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krystal
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 211.4 mg
  • Vláknina 13872.7 mg
  • Vitamín A 13872.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme citronovou kůru, skořici a vanilku. Vložíme jablka, povaříme 10 - 15 minut.

  • 2

    Poté jablka rozdělíme do sklenic, nálev scedíme, zalijeme jím ovoce, zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na temném, suchém místě.

Komentáře k receptu