Jablková povidla s hruškami a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 258.3 mg
- Vláknina 9200 mg
- Vitamín A 9200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.
-
2
Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.