Jablková povidla s hruškami a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Švestky
  • 1 kg Hrušky
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 258.3 mg
  • Vláknina 9200 mg
  • Vitamín A 9200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.

  • 2

    Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.

Komentáře k receptu