Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 6 ks Ředkvička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 4622 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 1418.5 mg
- Vláknina 23682.2 mg
- Vitamín A 23682.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
4
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje.
-
5
V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu.
-
6
Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou.