Jablka naložená v cukru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 3 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.4 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Přidáme cukr, promícháme a napěchujeme do čistých sklenic.

  • 2

    Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut při teplotě 90 °C.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu