Kompot z čerstvých hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1.75 l Voda pitná
  • 3 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 364.5 mg
  • Vláknina 21600 mg
  • Vitamín A 21600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a celé naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme hrušky, sklenice uzavřeme a rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu