Hrušková povidla s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 202.9 mg
- Vláknina 9950 mg
- Vitamín A 9950 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky a jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince, omyjeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Vzniklou kaši přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté zakápneme šťávou z citronu, přisypeme cukr a znovu povaříme.
-
2
Povidla rozdělíme do sklenic, naskládáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Po vychladnutí zakryjeme celofánem, převážeme a uložíme na studeném a suchém místě.