Rajčata plněná zeleninovou směsí
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1101.1 mg
- Vláknina 11444.5 mg
- Vitamín A 11444.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Papriky a okurku omyjeme, necháme v sítu okapat a s jedním rajčetem nakrájíme na malé kousky, které smícháme v míse.
-
2
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Cibuli, česnek a petrželku pak vmícháme do mísy k ostatní zelenině.
-
3
V misce důkladně promícháme balsamicový ocet, med a olej, podle chuti opepříme a osolíme. Zálivku přilijeme k salátu, vše důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
-
4
Zbylá čtyři rajčata omyjeme a odřízneme z nich horní část. Lžičkou odstraníme dužninu, rajčata pak naplníme připravenou zeleninovou směsí a podáváme.