Houbový salát s česnekovou zálivkou
Suroviny
- 10 g Hořčice
- 50 g Ječné kroupy
- 15 g Máslo čerstvé
- 8 g Sezam - semena
- 4 g Sůl
- 4 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Česnek
- 250 g Houby čerstvé
- 2 g Kmín drcený
- 20 g Šalotka
- 10 g Ocet vinný
- 20 g Ocet vinný
- 5 g Rukola
- 2 g Pepř bílý
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 100 g Těsto filo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 409.7 mg
- Vláknina 7806.5 mg
- Vitamín A 7806.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, šalotku nadrobno, kroupy uvaříme předem. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby, zprudka osmahneme, přidáme šalotku, osolíme, opepříme, okmínujeme. Přimícháme scezené kroupy, zakápneme octem a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku. Do mixéru vložíme česnek, rukolu, horčici, zalijeme panenským olivovým olejem, octem, osolíme, přidáme bílý pepř a rozmixujeme dohladka.
-
2
Těsto filo vyválíme na tenký plátek, rozřežeme na obdélníčky, potřeme máslem, posypeme sezamovým semínkem a vložíme na pár minut do trouby vysušit.
-
3
Houbový salát z pánve rozdělíme do misek, zalijeme česnekovou zálivkou a proložíme sezamovými obdélníčky.