Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 499.7 mg
  • Vláknina 9258 mg
  • Vitamín A 9258 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko s hlavou a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 1 litry vody s lžičkou soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Do misky dáme rybí omáčku, třtinový cukr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a drobně posekaný česnek. Do této marinády vložíme krevetky a necháme je marinovat 10 minut.

  • 2

    Omytý a osušený červený grapefruit oloupeme, sloupneme bílé slupky a jednotlivé měsíčky vyřízneme a dáme je do mísy. Broskve omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky, sloupneme slupku, nakrájíme na měsíčky a přidáme ke grapefruitu. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Piniové oříšky opražíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi. Oříšky a chilli promícháme s ovocem. Omyjeme čekankové listy, necháme je okapat a rozložíme je na talíře. Ovocnou směs rozložíme na salát, ozdobíme marinovanými krevetkami a podáváme.

Komentáře k receptu