Rajčatový protlak s kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy zelené
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 25.7 mg
  • Vláknina 1432 mg
  • Vitamín A 1432 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve s rozpáleným olejem přidáme kari koření, prolisovaný česnek, cukr a ocet. Krátce zamícháme, přidáme rajčatový protlak a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Vmícháme nasekanou bazalku, kapary, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a citronovou kůru. Vše zamícháme a omáčku necháme vychladnout.

  • 3

    Podáváme k rybám a korýšům.

Komentáře k receptu