Rajčatový protlak s kari kořením
Suroviny
- 50 g Olivy zelené
- 50 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 25.7 mg
- Vláknina 1432 mg
- Vitamín A 1432 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve s rozpáleným olejem přidáme kari koření, prolisovaný česnek, cukr a ocet. Krátce zamícháme, přidáme rajčatový protlak a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny.
-
2
Vmícháme nasekanou bazalku, kapary, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a citronovou kůru. Vše zamícháme a omáčku necháme vychladnout.
-
3
Podáváme k rybám a korýšům.