Sladkokyselé zavařované hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 3 ks Citrony
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Ocet kvasný lihový
  • 5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433 mg
  • Vláknina 25880 mg
  • Vitamín A 25880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky důkladně omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme stopky a jádřince. Ocet rozmícháme v litru studené vody a namočíme do něj hrušky. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství čisté vody, vhodíme hrušky a povaříme cca 15 minut (do úplného změknutí). Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zakápneme šťávou, vymačkanou z citronů, rozdělíme do sklenic a přelijeme vychladlým cukerným roztokem. (Cukr rozmícháme v 1,5 l vody a povaříme). Důkladně zavíčkujeme hlavicí, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 10 minut.

Komentáře k receptu