Sladkokyselé zavařované hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 433 mg
- Vláknina 25880 mg
- Vitamín A 25880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky důkladně omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme stopky a jádřince. Ocet rozmícháme v litru studené vody a namočíme do něj hrušky. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství čisté vody, vhodíme hrušky a povaříme cca 15 minut (do úplného změknutí). Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zakápneme šťávou, vymačkanou z citronů, rozdělíme do sklenic a přelijeme vychladlým cukerným roztokem. (Cukr rozmícháme v 1,5 l vody a povaříme). Důkladně zavíčkujeme hlavicí, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 10 minut.