Kompotované hroznové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 509.9 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili. Důkladně omyjeme, vložíme do roztoku cukru a vody. Při teplotě cca 70 °C zvolna prohříváme cca 10 - 15 minut. Poté scedíme přes síto, ihned zchladíme studenou vodou.
-
2
Bobule rozdělíme do sklenic, roztok ještě převaříme a zalijeme jím ovoce. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 75 - 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjemme a uložíme na temném místě.