Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot ananasový
  • 200 g Sýr kozí
  • 200 g Dýně Hokkaidó
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Čekanka
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 242.3 mg
  • Vláknina 4878.7 mg
  • Vitamín A 4878.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky.

  • 2

    Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet.

  • 4

    Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme.

Komentáře k receptu