Pikantní salát ze žluté cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 kávová lžička Ocet Sherry
  • 4 ks Cuketa žlutá
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.3 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1208 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 51.8 mg
  • Vláknina 9733.4 mg
  • Vitamín A 9733.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou žlutou cuketu osušíme a nakrájíme na plátky siné přibližně 1.5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 1.3 dl bílého vína, mořskou solí a octem. Cuketové plátky povaříme za stálého míchání 2-3 minuty. Plátky vyjmeme sítem a necháme okapat.

  • 2

    Čerstvé oregáno, mátu a bazalku omyjeme a lístky otrháme.

  • 3

    Očištěný česnek utřeme se solí a dáme do velké mísy. Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, oregáno, mátu, bazalku, čerstvě pomletý citrónový pepř, pepř 4 barev, sherry ocet a vymícháme salátový dresing. Přidáme cuketové plátky, promícháme, necháme odležet 30 minut.

  • 4

    Salát servírujeme vychlazený.

Komentáře k receptu