Kuřecí prsa se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Arašídy
  • 2.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1079.9 mg
  • Vláknina 5376.5 mg
  • Vitamín A 5376.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.

  • 3

    Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.

  • 4

    V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.

Komentáře k receptu