Kuřecí prsa se šalotkou
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Arašídy
- 2.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1079.9 mg
- Vláknina 5376.5 mg
- Vitamín A 5376.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.
-
3
Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.
-
4
V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.