fenyklový salát s anýzem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Anýz celý
  • 2 ks Fenykl čerstvý
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 4 dl Bujón slepičí
  • 0.5 dl Bujón slepičí
  • 20 cl Anýzovka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 486.1 mg
  • Vláknina 6799.2 mg
  • Vitamín A 6799.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.

  • 2

    V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu