fenyklový salát s anýzem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 1 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 486.1 mg
- Vláknina 6799.2 mg
- Vitamín A 6799.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.
-
2
V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.