Kvašené víno z brusinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.9 mg
- Vláknina 2854.8 mg
- Vitamín A 2854.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit.
-
2
Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě.