Papriky v marinádě s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 417 mg
  • Vláknina 14087.1 mg
  • Vitamín A 14087.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.

  • 2

    Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin.

  • 3

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu