Papriky v marinádě s rajčaty
Suroviny
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 1.5 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 39 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 417 mg
- Vláknina 14087.1 mg
- Vitamín A 14087.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.
-
2
Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin.
-
3
Podáváme s bílým chlebem.