Marinované pikantní černé olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Olivy černé
  • 30 g Kapary
  • 30 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • 0.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1215 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 1266 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 5455.5 mg
  • Vitamín A 5455.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky.

  • 2

    Připravíme marinádu: očistíme česnek, rozkrájíme ho na poloviny a dáme do mísy. Přidáme lžíci kmínu, lžíci zeleného pepře, vločky z chilli papričky, bobkový list, hrubou sůl a vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády vložíme černé olivy a promícháme. Marinádu s olivami dáme do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme a dáme na tmavé chladnější místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.

Komentáře k receptu