Marinované pikantní černé olivy
Suroviny
- 500 g Olivy černé
- 30 g Kapary
- 30 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 2 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- 0.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1215 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 155 g
- Sodík 1266 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 39.8 mg
- Vláknina 5455.5 mg
- Vitamín A 5455.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky.
-
2
Připravíme marinádu: očistíme česnek, rozkrájíme ho na poloviny a dáme do mísy. Přidáme lžíci kmínu, lžíci zeleného pepře, vločky z chilli papričky, bobkový list, hrubou sůl a vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády vložíme černé olivy a promícháme. Marinádu s olivami dáme do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme a dáme na tmavé chladnější místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.