Jogurtové noky s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 200 g Jahody zahradní
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 339.6 mg
  • Vláknina 8724 mg
  • Vitamín A 8724 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílku ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vmícháme lžičku citronové šťávu a jogurt. Směs nalijeme do misky, uhladíme, přikryjeme, necháme 90 minut v chladničce.

  • 2

    Lžičku citronové šťávy důkladně promícháme s moučkovým cukrem.

  • 3

    Jahody opláchneme ve studené vodě, nakrájíme je na tenké plátky, ty rozložíme na servírovací talíře, pokapeme citronovou šťávou s cukrem.

  • 4

    Z chladné jogurtové směsi (lžící namočenou ve studené vodě) vykrajujeme noky, pokládáme je na připravené plátky jahod a doplníme slabými plátky citronu.

Komentáře k receptu