Jogurtové noky s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 2 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 339.6 mg
- Vláknina 8724 mg
- Vitamín A 8724 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílku ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vmícháme lžičku citronové šťávu a jogurt. Směs nalijeme do misky, uhladíme, přikryjeme, necháme 90 minut v chladničce.
-
2
Lžičku citronové šťávy důkladně promícháme s moučkovým cukrem.
-
3
Jahody opláchneme ve studené vodě, nakrájíme je na tenké plátky, ty rozložíme na servírovací talíře, pokapeme citronovou šťávou s cukrem.
-
4
Z chladné jogurtové směsi (lžící namočenou ve studené vodě) vykrajujeme noky, pokládáme je na připravené plátky jahod a doplníme slabými plátky citronu.