Brusinková marmeláda s jablky a citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 77.3 mg
- Vláknina 2857.3 mg
- Vitamín A 2857.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brusinky přebereme, očistíme a nasypeme do hrnce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky, přidáme k brusinkáma a doměkka podusíme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme skořici a šťávu vymačkanou z citronu a odložíme do rozpuštění cukru.
-
2
Po částech znovu za stálého míchání povaříme, ihned rozdělíme do skleniček a po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.