Zavařenina z hrušek s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 60

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 600 g Hrušky
  • 250 ml Víno portské
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Cukr želírovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 23.1 mg
  • Vláknina 920.7 mg
  • Vitamín A 920.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané vyzrálé hrušky a jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a čtvrtky ovoce nahrubo nastrouháme přímo do hrnce. Přilejeme portské víno a na slabém plameni vaříme asi 20 minut, ovoce se začne rozpadat. Měrkou změříme množství ovocné kaše, máme-li jí více než 1 l ještě krátkou dobu vaříme. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé ovocné směsi zamícháme citronovou šťávu a želírovací cukr 1+1, přivedeme k varu a 4 minuty vaříme klokotem za neustálého míchání. Sejmeme z plamene a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími víčky.

Komentáře k receptu