Taštičky s třemi druhy sýra
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Listové těsto
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 50 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 0.5 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 46 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 108.1 mg
- Draslík 399.1 mg
- Vláknina 1998.9 mg
- Vitamín A 1998.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme řeřichu, petrželku a citrónovou mátu. Bylinky pokrájíme nadrobno. Očistíme šalotku a nakrájíme ji na malé kostičky. Bylinky se šalotkou dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr Nivu, sýr Lučinu (žervé) a nastrouhaný tvrdý ovčí sýr. Vše promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí.
-
2
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát (čtverec) o síle 2-3 mm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 15 x 15 cm. Na každý čtvereček položíme do středu lžíci sýrové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, spojíme dva protilehlé rohy a okraje k sobě dobře přitiskneme. Taštičky potřeme zbytkem vajíčka. Na každou položíme plátek anglické slaniny, taštičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Taštičky podáváme teplé nebo studené.