Krétský vaječný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 233.9 mg
- Vláknina 1872 mg
- Vitamín A 1872 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Očištěné jarní cibulky rozpůlíme a část natě nasekáme.
-
3
Do salátové mísy střídavě vrstvíme nakrájená vejce a cibulky. Zalijeme vinaigrettou a podáváme.