Vejce natvrdo v tuňákové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 41 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 335.3 mg
- Draslík 706.8 mg
- Vláknina 65.8 mg
- Vitamín A 65.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.
-
2
Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.
-
3
Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.
-
4
Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.