Vejce natvrdo v tuňákové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 100 g Majonéza
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 335.3 mg
  • Draslík 706.8 mg
  • Vláknina 65.8 mg
  • Vitamín A 65.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.

  • 2

    Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.

  • 3

    Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.

  • 4

    Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.

Komentáře k receptu