Majonézový dip s oříšky
Suroviny
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Oříšky piniové
- 0.5 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Pesto
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
- 3 polévková lžíce Bujón zeleninový
- 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 106.2 mg
- Vláknina 942.3 mg
- Vitamín A 942.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonové pánvi si opražíme dozlatova piniové oříšky. Do hrnce dáme 5 dl vody, na hrnec posadíme mísu, do ní vlijeme bílý vinný ocet, vejce, olej, zeleninový bujon, zakysanou smetanu, sůl, pepř a nad parou vyšleháme hustý krém. Omyjeme citronovou mátu, bazalku, bylinky drobně pokrájíme. Dáme je do druhé misky, přidáme majonézu, omáčku pesto a směs důkladně promícháme. Když krém vychladne, přimícháme k němu směs s majonézou. Znovu vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit. Dip podáváme ozdobený piniovými oříšky.