Rostbíf s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1037 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 276.6 mg
- Vláknina 10409.8 mg
- Vitamín A 10409.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilovanou červenou řepu společně s rostbífem rozdělíme na porce na čtyři talíře.
-
2
Petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme najemno.
-
3
V misce smícháme metlou ocet s hořčicí a olejem, přidáme polovinu petrželky, dochutíme pepřem a solí. Dresinkem polijeme rostbíf a řepu na talířích a dáme na 10 minut odležet do chladna.
-
4
Podáváme posypané nasekanou petrželkou s opečeným toustem namazaným máslem.