Kdoulové marmelo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 169 mg
  • Vláknina 26.7 mg
  • Vitamín A 26.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.

  • 2

    Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.

Komentáře k receptu