Kdoulové marmelo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 169 mg
- Vláknina 26.7 mg
- Vitamín A 26.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.
-
2
Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.