Řecký salát Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 521.2 mg
- Vláknina 7385.6 mg
- Vitamín A 7385.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 221 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme vyzrálá rajčata, červené, žluté a zelené papriky zbavíme stopek a jader, oloupeme okurku a nasekáme čerstvé oregano.
-
2
Zeleninu pokrájíme na 2 cm kostky, vložíme do mísy, osolíme mořskou solí a necháme několik minut odležet. Pak směs přelijeme řeckým extra panenským olivovým olejem, přidáme zelené řecké olivy s peckou, nasekané čerstvé oregano a zamícháme.
-
3
Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kostkami řeckého ovčího sýru feta a vše ještě zakapeme olivovým olejem.
-
4
Servírujeme s čerstvým bílým chlebem.