Kompot z čerstvých bezinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 2 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 861.3 mg
- Vláknina 46387.2 mg
- Vitamín A 46387.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.
-
2
V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.
-
3
Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.