Salát z mořských plodů Ambiente
Suroviny
- 250 g Olej olivový
- 10 g Sůl
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Česnek
- 150 g Celer řapíkatý
- 300 g Ocet vinný
- 150 g Balsamico ocet
- 120 g Paprika červená
- 300 g Rukola
- 200 g Kalamáry
- 200 g Chobotnice
- 50 g Limetková šťáva
- 100 g Rajčata Cherry
- 250 g Olej olivový extra panenský
- 1 ks Salát hlávkový
- 20 ks Mušle slávky
- 20 ks Krevety tygří
- 1.2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2165 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 67 g
- Sodík 6194 mg
- Bílkoviny 246 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 616.2 mg
- Draslík 6770.9 mg
- Vláknina 3012 mg
- Vitamín A 3012 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 190.9 mg
- Vitamín E 11.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.
-
2
Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.
-
3
Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
-
4
Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.