Džem z čerstvých bezinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 140.4 mg
- Vláknina 7000 mg
- Vitamín A 7000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Povaříme a poté vymačkáme v plátýnku. Můžeme také syrové dát do lisu na ovoce, kde je rozemeleme.
-
2
Šťávu svaříme na polovinu množství, přisypeme cukr a za občasného míchání vaříme dál, až je směs hustá jako med. Na závěr vmícháme petol a odstavíme.
-
3
Horký džem rozdělíme do malých skleniček, uzavřeme a uchováme na chladném a temném místě.