Vařený angreštový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 15 g Citronová šťáva
  • 1 kg Angrešt
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 4306 mg
  • Vitamín A 4306 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Rozmačkáme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Čistou šťávu přecedíme přes plátno nebo ji stáčíme gumovou hadičkou a přelijeme do kastrolu.

  • 2

    Na silném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Pěnu z povrchu sebereme a šťávu přivedeme opět k varu. Velmi krátce povaříme.

  • 3

    Horký sirup rozdělíme do vyhřátých sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu