Angreštový rosol s medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Med včelí
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kg Angrešt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 8900 mg
  • Vitamín A 8900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme nezralý angrešt. Plody očistíme, odstraníme stopky a okvětí a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté obsah propasírujeme přes síto, vmícháme med a dále vaříme, až je směs dostatečně hustá. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu.

  • 2

    Rosol rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.

Komentáře k receptu