Angreštový rosol s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 237 mg
- Vláknina 8900 mg
- Vitamín A 8900 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme nezralý angrešt. Plody očistíme, odstraníme stopky a okvětí a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté obsah propasírujeme přes síto, vmícháme med a dále vaříme, až je směs dostatečně hustá. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu.
-
2
Rosol rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.