Jemný bramborový salát s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1634.9 mg
  • Vláknina 18479.5 mg
  • Vitamín A 18479.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme, neloupané vložíme do hrnce s vodou, vaříme 20 minut. Uvařené přelijeme studenou vodou, oloupeme, necháme zcela vychladnout. Vychladlé nakrájíme na plátky.

  • 2

    Okurku omyjeme, oloupeme, krájíme na malé kousky. Kukuřici přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a každé rozkrájíme na osm dílků.

  • 3

    Ve větší míse smícháme plátky brambor s nakrájenou okurkou a kukuřicí.

  • 4

    V hrnku smícháme ocet, 3 lžíce vody, cibuli, podle chuti opepříme, osolíme, necháme 5 minut vařit. Touto horkou směsí přelijeme základ bramborového salátu v míse, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.

  • 5

    Salát podáváme jako přílohu nebo samostatně, na porce klademe nakrájená vajíčka.

Komentáře k receptu