Jemný bramborový salát s kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 6 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1634.9 mg
- Vláknina 18479.5 mg
- Vitamín A 18479.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme, neloupané vložíme do hrnce s vodou, vaříme 20 minut. Uvařené přelijeme studenou vodou, oloupeme, necháme zcela vychladnout. Vychladlé nakrájíme na plátky.
-
2
Okurku omyjeme, oloupeme, krájíme na malé kousky. Kukuřici přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a každé rozkrájíme na osm dílků.
-
3
Ve větší míse smícháme plátky brambor s nakrájenou okurkou a kukuřicí.
-
4
V hrnku smícháme ocet, 3 lžíce vody, cibuli, podle chuti opepříme, osolíme, necháme 5 minut vařit. Touto horkou směsí přelijeme základ bramborového salátu v míse, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
-
5
Salát podáváme jako přílohu nebo samostatně, na porce klademe nakrájená vajíčka.