Angreštový džem s octem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Angrešt
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 398 mg
  • Vláknina 17200 mg
  • Vitamín A 17200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut.

  • 2

    Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě.

Komentáře k receptu