Angreštový džem s octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 398 mg
- Vláknina 17200 mg
- Vitamín A 17200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut.
-
2
Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě.