Angrešt s medem sterilovaný v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 351.7 mg
- Vláknina 14500 mg
- Vitamín A 14500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme nezralé plody angreštu, odstraníme z nich stopky a zbytky okvětí. Nasypeme na síto, důkladně propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Poté bobule angreštu propíchneme ze všech stran jehlou, rozdělíme do sklenic a zalijeme medem. Uzavřeme a v páře sterilujeme cca 30 minut. Uchováme na chladnějším místě.