Angrešt s medem sterilovaný v páře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Med včelí
  • 1 kg Angrešt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 351.7 mg
  • Vláknina 14500 mg
  • Vitamín A 14500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme nezralé plody angreštu, odstraníme z nich stopky a zbytky okvětí. Nasypeme na síto, důkladně propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Poté bobule angreštu propíchneme ze všech stran jehlou, rozdělíme do sklenic a zalijeme medem. Uzavřeme a v páře sterilujeme cca 30 minut. Uchováme na chladnějším místě.

Komentáře k receptu