Diabetický višňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.3 mg
- Vláknina 5333.3 mg
- Vitamín A 5333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně omyjeme a stopky odstříháme, nebo velmi opatrně otrháme a naspypeme do kastrolu. Sacharin rozmícháme ve vodě a višně jím přelijeme. Přivedeme k varu a cca 5-7 minut povaříme.
-
2
Kompot rozdělíme do sklenic a uzavřeme.