Švestkový diabetický kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sacharin
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.8 mg
  • Vláknina 4693.2 mg
  • Vitamín A 4693.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, odstraníme stopky a dužinu propícháme. Sacharin a skořici rozmícháme ve vodě.

  • 2

    Jsou-li švestky tvrdé, vložíme je do vlažného roztoku a nejprve zvolna zahříváme. Máme-li zralé plody, vložíme je přímo do vroucího dia nálevu a v obou případech cca 10 minut povaříme.

  • 3

    Hotový kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu