Švestkový diabetický kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.8 mg
- Vláknina 4693.2 mg
- Vitamín A 4693.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, odstraníme stopky a dužinu propícháme. Sacharin a skořici rozmícháme ve vodě.
-
2
Jsou-li švestky tvrdé, vložíme je do vlažného roztoku a nejprve zvolna zahříváme. Máme-li zralé plody, vložíme je přímo do vroucího dia nálevu a v obou případech cca 10 minut povaříme.
-
3
Hotový kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.