Domácí ořechové rohlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 185 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 320 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1233 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 400.5 mg
  • Vláknina 16513 mg
  • Vitamín A 16513 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    120 ml vlažného mléka, rozpuštěné máslo, 50 g cukru, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

  • 2

    Do hrnce dáme mleté ořechy, 135 g cukru, 200 ml mléka a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rum.

  • 3

    Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a necháme 10 minut odležet. Z těsta pak vytvoříme kuličky po 25g, které rozmačkáme na ovály a naplníme náplní. Poté je zarolujeme do tvaru rohlíčku, dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme je chvilku na chladném místě oschnout, poté je dáme do tepla na 20 minut kynout.

  • 4

    Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 15 minut.

Komentáře k receptu