Pórkový salát s drůbežím masem
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Drůbeží maso pečené
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 23 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 234.1 mg
- Draslík 1160.9 mg
- Vláknina 25033.2 mg
- Vitamín A 25033.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti.
-
3
Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou.
-
4
Můžeme doplnit čerstvým pečivem.