Pórkový salát s drůbežím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Drůbeží maso pečené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 234.1 mg
  • Draslík 1160.9 mg
  • Vláknina 25033.2 mg
  • Vitamín A 25033.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti.

  • 3

    Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou.

  • 4

    Můžeme doplnit čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu