Plněné datle obalované v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 476.1 mg
- Vláknina 9275 mg
- Vitamín A 9275 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pistácie si dáme v sáčku na chvilku do mrazáku. Potom je vyndáme a vsypeme do mixéru. Promixujeme je na co nejjemnější prášek. Marcipán rozhněteme do měkka a vložíme do misky. Přilijeme k němu višňový likér a přisypeme pistáciový prášek. Ze všeho uhněteme těsto, kterým pak naplňujeme datle (40 ks), ze kterých jsme předtím odstranili pecky.
-
2
Na plotnu si postavíme menší hrnec s vodou. Do něj umístíme malý hrnek s nalámanou hořkou čokoládou a k ní přidáme dvě lžíce másla. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a dokonale nesmísí s máslem. Do čokoládové hmoty namáčíme naplněné datle. Dáme je na talíř a vložíme do chladničky, kde je necháme asi dvě hodiny tuhnout.