Omáčka z lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 355.7 mg
  • Vláknina 11231.2 mg
  • Vitamín A 11231.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme, osušíme rozpůlíme a naskládáme na plech. Česnek oloupeme a přidáme k lilku. Zeleninu dobře pokapeme olejem, vložíme do horké trouby, kde necháme při 200 stupňové teplotě péct přibližně 30 minut.

  • 2

    Upečené lilky lžící vydlabeme, dáme do misky, přidáme opečený česnek a mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Do kaše podle potřeby přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.

Komentáře k receptu