Salát z hroznového vína s jablky a restovanými dýňovými semeny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 404.2 mg
- Vláknina 8950 mg
- Vitamín A 8950 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýňová semínka vyloupeme a na rozpáleném másle orestujeme. Kuličky hronového vína omyjeme, rozpůlíme a vmícháme k semínkům. Přidáme na kousky pokrájená jablka.
-
2
Marinádu připravíme z medu, šťávy vymačkané z citronu a pomerančového likéru. Vše společně rozmícháme a marinádou přelijeme salát. Můžeme ihned podávat.