Fusilli s tuňákem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 230 g Těstoviny Fusilli
  • 500 g Tuňák obecný
  • 60 g Olivy černé
  • 100 ml Olej olivový
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2759 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 911.3 mg
  • Vláknina 8157.8 mg
  • Vitamín A 8157.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve dáme uvařit do osolené vody na 6 minut fazolky. Poté je vyndáme a propláchneme ve studené vodě. Mezitím do hrnce s vařící osolenou vodou dáme uvařit těstoviny.

  • 2

    Grilovací pánev vytřeme olejem. Tuňáka upravíme na filety, osolíme, opepříme a 2 minuty z každé strany opečeme. Scedíme těstoviny a dáme do mísy. Přidáme nakrájené fazolky, ančovičky, rozpůlená rajčata a olivy, nadrobno nakrájenou petrželku, citronovou šťávu, zbylý olej, sůl a pepř dle chuti. Pořádně promícháme. Tuňáka nakrájíme na silnější plátky a přimícháme do salátu. Podáváme na listech čekanky.

Komentáře k receptu