Fusilli s tuňákem a zeleninou
Suroviny
- 120 g Fazolové lusky zelené
- 230 g Těstoviny Fusilli
- 500 g Tuňák obecný
- 60 g Olivy černé
- 100 ml Olej olivový
- 6 ks Rajčata Cherry
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Čekanka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2759 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 104.9 mg
- Draslík 911.3 mg
- Vláknina 8157.8 mg
- Vitamín A 8157.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve dáme uvařit do osolené vody na 6 minut fazolky. Poté je vyndáme a propláchneme ve studené vodě. Mezitím do hrnce s vařící osolenou vodou dáme uvařit těstoviny.
-
2
Grilovací pánev vytřeme olejem. Tuňáka upravíme na filety, osolíme, opepříme a 2 minuty z každé strany opečeme. Scedíme těstoviny a dáme do mísy. Přidáme nakrájené fazolky, ančovičky, rozpůlená rajčata a olivy, nadrobno nakrájenou petrželku, citronovou šťávu, zbylý olej, sůl a pepř dle chuti. Pořádně promícháme. Tuňáka nakrájíme na silnější plátky a přimícháme do salátu. Podáváme na listech čekanky.