Kukuřično-pšeničný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 269.1 mg
  • Vláknina 6362.7 mg
  • Vitamín A 6362.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme kukuřičnou a pšeničnou mouku, kypřicí prášek, přilijeme teplou vodu a promícháme. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přemístíme do formy, odložíme na chladné místo a necháme několik hodin odpočinout a kynout, aby se uvolnil škrob.

  • 2

    Poté vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu