Salát z fazolek, celeru a oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Celer sterilovaný
  • 100 g Olivy černé
  • 600 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 392.5 mg
  • Vláknina 8979.5 mg
  • Vitamín A 8979.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovaný celer slijeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Olivy nakrájíme na plátky. Fazolky opláchneme, nakrájíme na kratší kousky a vložíme do vroucí vody. Uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, pepře a soli.

  • 2

    V míse promícháme vychladlé fazolky, celer, olivy a zalijeme zálivkou. Pod fólií necháme v chladničce vychladit.

Komentáře k receptu