Hlávkový salát s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 470.4 mg
- Vláknina 10266 mg
- Vitamín A 10266 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.
-
2
V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.