Jablečný dip s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 17 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.6 mg
- Vláknina 1099.8 mg
- Vitamín A 1099.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.
-
2
Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.