Polévka s opečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 29 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 718.4 mg
- Vláknina 7369.8 mg
- Vitamín A 7369.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Italský chléb Tramezzini rozložíme na pečicí plech. Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech s chlebem do ní vložíme. Necháme ho 2 minuty opékat. Omytá rajčata (připravíme si kilo čerstvých zralých rajčat, dalších 250 gramů později vezmeme z konzervy) si nakrájíme na plátky a buď naskládáme na gril, nebo je opečeme na pánvi. Pak sundáme rajčata z plotny, přeložíme je do misky a vložíme do ledničky, kde je necháme vychladnout. Chladná opečená rajčata dáme do kuchyňského mixéru a přidáme k nim ještě 250 gramů konzervovaných rajčat včetně šťávy. Rozmixujeme je dohladka. Ke směsi v mixéru přilijeme vinný ocet, olivový olej, pocukrujeme, osolíme, opepříme a přidáme opečený chléb. Vše znovu rozmixujeme a dáme do chladničky vychladit. Do hlubokých talířů rozdělíme na malé kousky nakrájený sýr mozzarella a čerstvou bazalku. Pak sýr přelijeme studenou polévkou. Na závěr ještě dochutíme zakápnutím olivovým olejem a čerstvě namletým pepřem.